Turen går til Belize

Alle havde sagt, at jeg ikke skulle bekymre mig om at få en plads på natbussen mellem Cancun og Belize City, så tog først afsted fra Isla Mujeres med båden ved syv-tiden. Bussen skulle afgå kl. 22, og da jeg kom til stationen et par timer inden, sagde manden bag disken glad: “Si si no problemo…. ohhhhhh no no no iiiit iiiis fuuuull”!
Gad virkelig ikke blive endnu en nat i Cancun, så efter at havde sundet mig lidt, bestilte jeg plads på en bus til Chetumal i Mexico, hvorfra man eftersigende kunne tage en båd til Caye Caulker ud for Belize. Afsted med mig. Ankom til Chetumal kl. 04.30 næste morgen og fandt ud af at båden gik kl. 15. Tog mig lige en to-timers lur på busstationen og fandt så en taxa til havnen.
Vandrede hvileløst rundt i nogle timer for at holde mig vågen, og blev underholdt af noget meget fornemt militær-halløj med musik og maskingeværer over det hele. Det var en form for ceremoni og her stoppede mine spanskkundskaber så…
P1020401
Først da der langt om længe begyndte at sidde flere og flere blege mennesker omkring mig med øl i hånd, stolede jeg på, at der ville komme en båd. Jeg blev også hurtigt overbevist om, at det var en fejl at være i massivt søvnunderskud på denne rejse.
P1020402
Alle blev stuvet ombord på en motorbåd og efter et par timer skulle vi pludselig kravle over på en anden båd midt ude på havet, vores bagage blev ikke flyttet nogen steder. Måske var det en god ting, at jeg var for træt til rigtigt at bekymre mig om det. Vi fortsatte så til øen San Pedro, hvor vi betalte nogle penge og fik stemplet vores pas. Velkommen til Belize! Vores bagage var i mellemtiden blevet læsset af på havnen, så på med rygsækken igen og ombord på båden. Vi så solnedgangen over Caye Caulker da vi kom sejlende og ankom endelig, i mørke. Her venter vi på kajen i San pedro:
P1020404
Kan ikke huske så meget, for var nærmest en zombie. Men planlægnings-freaken her havde jo i hvert fald ikke booket noget hotel, og der var fuldt booket en del steder… Endte med at få et værelse på Popeye’s, og efter jeg med bævende underlæbe havde fortalt om min dag, gav de mig det til halv pris. Glad igen hehe!
Sov 14-15 timer og vågnede op i paradis! Løb en tur for at vågne. Det er ikke sket ret ofte indtil videre, altså løbeturen. Den blev heller ikke ret lang, for nåede hurtigt til ’The split’, hvor det, der tidligere var én stor ø, nu er delt af et stræde på omkring 50 meter. Løb hjem efter min bikini og tilbage, og sad så der og drak billig rom med de andre backpackere resten af dagen ahhh :)
P1020471 P1020473 P1020617

One thought on “Turen går til Belize

  1. Mie March 6, 2015 / 10:07 am

    Ha ha – faldt i søvn til yoga – genialt!
    Tænk sig at jeg ikke vidste at der var et land der hed Belize?!
    Nu har jeg lige googlede det – det ser ikke tosset ud!!
    Hvornår kommer familien?

Comments are closed.