Taiwan special: Ord er ikke nok

Taiwan er et meget specielt land fuld af kontraster; de grimme, trætte boligbyggerier, som kun er bygget med henblik på, at de jo bare kan rives ned, når de ikke holder længere, står side om side, og af og til lidt for tæt på de smukke gamle templer. Mange af bygningere er belagt med klinker på murene og ligner mest af alt gamle nedslidte slagterier med vrangen ud. Hvorend man kigger hen, ser man kæmpe smartphones, på restauranterne sidder hele familien med hver sin, og taler ikke sammen, og så har de et rejsekort-system, der rent faktisk virker. På den anden side trives gadekøkkenerne og små gamle damer sælger frugt i vejkanten under slidte parasoller.

Hver morgen og eftermiddag kører en skraldebil rundt i gaderne og spiller Für Elise eller en anden melodi, og så er det bare med at drøne ned med poserne, når man hører musikken, for skraldemændene bliver siddende i bilen.

Nogle få taler lidt engelsk, lidt, og alle er enormt søde og hjælpsomme. På en station forklarede en gut mig, hvilken retning jeg skulle, og jeg sagde pænt tak… Så tænkte han så det knagede i fem minutter og sagde højtideligt “Bye. Bye. You. Are. Welcome. Sank. You.” Det var meget kært. Da jeg kom til et hostel i Haulien fik jeg forklaret følgende: “You can not eat in the room, but here is the water, and you can eat water in the room.”
“I Taiwan går man altid med paraply”, sagde Jacob, “for enten regner det, eller også skinner solen”, og det er jo meget værre! Det er stort set umuligt at finde solcreme eller andre hudprodukter uden blegemiddel.

Der bor omkring 24 millioner i Taiwan, som er lidt mindre end Danmark i areal, så her er godt fyldt op, og god plads til skøre indslag… Nogle af tingene er svære at forklare uden billeder, så herunder har jeg lavet en lille samling. Lad os starte med et tilfældigt lyserødt hus:P1100510

Og bjørnebryg på hylderne… What?P1100050

Hey! Hvorfor laver vi ikke en statue-selfie af nogen der tager en selfie, så turisterne kan tage en selfie med statue-selfien (ved godt, jeg kigger i det forkerte kamera – amatør!):P1100082

Og så siger vi tak til turistbyen Jiaoxi for de informative skilte foran togstationen. På det øverste grønne skilt, står der faktisk ‘Welcome to Jiaxo County’, og mere behøver man vel ikke vide:P1100120

Nå ja, Jiaoxi er nok bare mest for taiwanesiske turister: Kom, vi sætter barnet ind i en dobbelt-telefonboks, hvor barnet kan lade som om, det kan spille klaver, og så tager vi billeder af det!! Glem alt om bjergene til den ene side og vandet til den anden:P1100150

Okay, den her tager jeg selv… Blev nødt til at ringe til receptionen, som sendte en dreng op på mit værelse for at fange denne lille krabat. Bemærk at halen er intakt, skills!P1100152

Det sidste sted i verden, hvor dette er nødvendigt, har man på alle stationer indført en ventezone for kvinder, men kun aften/nat:P1100157

Og de eeeelsker tegneserier, det bliver man aldrig for gammel til, her for eksempel Taipei:P1100074

Var det noget med en Chocolate Milk Tea? Mumse-mums:P1100178

Sko, tasker, tøj, øl… Hvem siger, man ikke også kan lave fake-biler:P1100179

Åh, hvis bare man havde plads i kufferten:P1100180

Jeg ved ikke, om de to piger fra mit hostel var fra Taiwan, men de kunne spise engelske trekantsandwiches og chokolademuffins med pinde:P1100188

Prøv lige at tygge, smile og se begejstret ud, mens der står tre forventningsfulde og enormt søde taiwanesere fra dit hostel og kigger på dig, mens du prøver dette lækre indtørrede fiskeguf, som de højtideligt har budt dig:P1100392

Den her kunne vi nok godt lære lidt af derhjemme… Sætter-alting-i-system-og-det’-så-nemt-og-nul-problemer… og de stiller sig faktisk altid pænt op i kø inden for stregerne. DET kan de ikke i Kina:P1100491

Et venligt vink med en vognstang, om hvor man fodrer børn:P1100475

Det ligner slet ikke Tuborg, vel?P1100459

En fiskedam er en fiskedam, nu ikke så meget dyrevelfærdsfis (børneområdet uden for fiskemarkedet i Keelung):P1100425

Det er ikke så simpelt igen at køre i tog:P1100394

Find selv på en tekst:P1100494

Nej, ikke til børn, alle har dem:P1100495

Pædagog 1 masserer skrigende drengs skuldrer ganske hårdt, mens pædagog 2 smiler til kameraet (er vi pyldrede i DK?):P1100502

De eeeelsker emballage, en juice skal vacuum-lukkes og serveres i en plastikpose med et sugerør i en plastikpose, var det noget med en ekstra plastikpose?P1100525

Var det noget med en lille kage?P1100531

Hvad skal vi med 4., 13. og 14. etage?P1100573

Dyrehandlen der kan klare alt fra en bobbet puddel til bur-hunde: P1100568 P1100563 P1100560 P1100558

Man kan kun være vild med vejarbejder-damernes hatte, gen-nem-ført:P1100527

… Dette var blot et lille udsnit – Taiwan er et sjovt sted!

4 thoughts on “Taiwan special: Ord er ikke nok

 1. Lotte Weinell June 12, 2015 / 7:54 pm

  Hej Charlotte igen igen en kæmpe fornøjelse at læse din dagbog. Fantastisk og lærerig læsning. Ser ud til at du har det super og du ser blændende ud :) Glæder mig til at se dig igen når du har dansk grund under fødderne :) KH Lotte Buddyshop

  • admin June 17, 2015 / 9:42 am

   Tak Lotte, glad for du stadig hænger i :) kigger forbi så snart jeg er hjemme, kan du tro!!

 2. Mie June 15, 2015 / 6:52 am

  Ha ha ha!! Klart det sjoveste indlæg til d.d.! De er geniale de kommentarer du har til billederne og det er bare klassisk asiatisk ganget med 100. Magnifique!!

  • admin June 17, 2015 / 9:41 am

   Åh jeg takker for de pæne ord ;)

Comments are closed.